Meny
Forsiden
Program fredag
Program lørdag
Priser 2011
Billetter 2011
Spillesteder
Presse
Ungdom
Kontakt
Sponsorer 2011
Søk
FAQs
Overnatting
Bildearkiv
Lågendalfestivalen
Om Oktoberblues

Increase your website traffic with Attracta.com

Two4One

 


sticker_web

Arkiv
Tilfeldig bilde
Baskery-pa-tromma.jpg
Informasjon fra Sandefjord Bluesklubb
søndag 23. oktober 2011 15:26

Årets Oktoberblues, forøvrig den 6. i rekken ble en fullstendig økonomisk katastrofe for klubben.
En publikumssvikt som utgjorde ca. 45 000,- genererte samtidig en omsetningssvikt på over 20 000,- samt en god del penger bundet opp i et varelager, delvis med begrenset holdbarhet, noe av dette ikke returnerbart.
I øyeblikket er klubben derfor dessverre ikke i stand til å betale sine regninger til forfall. Vi er på ingen måte ute etter å få ettergitt gjeld, det overordnede målet nå er at alle kreditorer skal få oppgjør, men vi innser at dette kan ta litt tid.

Styret har i denne situasjonen etter nøye vurdering valgt å prioritere artistene først og fremst, slik at de aller fleste av disse har fått sitt. Det gjenstår imidlertid en rekke lokale leverandører som vi håper kan vise velvilje og akseptere en generell utsettelsesordning, dessverre på noe ubestemt tid. Det er rett og slett ikke penger igjen.

Sandefjord Bluesklubb har eksistert i 10 år, og hovedintensjonen har alltid vært å arrangere non-profit konserter for Sandefjords befolkning. Klubben har de siste årene omsatt for ca. 200 000,- pr. år, noe som har gitt et lite overskudd hvert år. I fjor ble en del av disse pengene benyttet til å kjøpe inn musikkinstrumenter, såkalt backline som vi også leier ut.

Festivalen Oktoberblues har som nevnt vært arrangert i 6 år. Økonomisk har festivalen gått greit alle disse årene, ingen store overskudd, og heller ingen store underskudd. Sjokket var derfor stort sent lørdag kveld under festivalen, da styret begynte å forstå at det denne gangen gikk veldig, veldig galt.
Fjorårets festival gikk også noe underskudd, årets budsjett var derfor kuttet med 50 000,- hele 27 % i forhold til fjorårets. I ettertid så ser vi at utgiftene faktisk ble litt mindre enn budsjettert, men det hjelper så lite når inntektene uteble så til de grader som de gjorde i år. Etter å ha drevet med dette i såpass mange år så føler vi at vi har fått en viss erfaring med dette å budsjettere og anslå antall besøkende, men et slikt publikumsfrafall som i år hadde vi ikke drømt om i våre verste mareritt.

Som klubbens leder og kasserer må vi ta mye av ansvaret for det som har skjedd, men juridisk sett er nok hele styret ansvarlig. Vi håper likvel ingen ønsker å fremme noen økonomiske krav mot noen personlig i denne situasjonen. Vi benytter masse av vår fritid til dette, helt ulønnet og rent idealistisk. Nå må vi først løse den krisen vi har kommet i, så får vi fordele ansvar og skyld, samt gå opp veien videre siden.

Vi ser en stor dugnadsvilje blant styrerepresentanter, medlemmer og lokale musikere for å få klubben på fote igjen. Flere har til og med sagt seg villige til å jobbe gratis både i romjulen for å skaffe penger til klubben. Dette gjør oss litt stolte oppe i elendigheten, og vi er derfor også helt sikker på at vi skal klare å skaffe penger til samtlige kreditorer.

Styret har i denne situasjonen vurdert å låne penger for å betale sine kreditorer, men siden vi er en ideell, ikke kommersiell forening er dette vanskelig. En mulig løsning ville være at styremedlemmene kausjonerte for et lån, men vi anser muligheten for å få til dette som liten, selv med kausjonister. Vi har også forespurt Sandefjord Kommune om å få et kommunalt lån med sikkerhet i vår nyinnkjøpte backline, men dessverre var svaret på dette nei.
I denne situasjonen har vi også vurdert å selge denne backline'en, men vi innser at et slikt salg nok vil ta litt tid. Utstyret er dessuten brukt og vil ikke kunne gi så mye penger. Utbudet av slikt brukt utstyr er stort. Et salg av dette vil dessuten frata oss den muligheten vi har i dag til å arrangere mindre konserter som igjen kan generere inntekter til klubben. Uansett så er dette de eneste aktiva klubben sitter på i dag.

Følgene av dette på kort sikt er at klubben må endre formatet på sine arrangement, utgiftene må ned, og det første vi gjør er å flytte våre førstkommende arrangement tilbake til Kurbadet hvor vi forøvrig holdt til i klubbens tidlige år. Der blir det nyttårsjam den 14. januar, samt påskejam 4. april. Vi forsøker også å få til en dugnads/støttekonsert samme sted før jul, men foreløpig ser det vanskelig ut, dette fordi det kun er et par fredager ledig, en ukedag vi vet det er vanskelig å trekke folk. Problemet er imidlertid at klubben trenger penger raskt, så det er mulig vi må avholde et fredagsarrangement før jul uansett.

For styret i Sandefjord Bluesklubb
Bjørn Trevland - leder
Tormod Normark Schau- kasserer

 
Handlekurv

Kurven din er tom.

Mest lest
Siste nytt
Lyd/Videoklipp
Gjester
Vi har 5 gjester her nå
Besøkende : 147392
Våre artister spiser på:

Våre artister sover på:


© 2011 .:O K T O B E R B L U E S:.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.