Meny
Forsiden
Program fredag
Program lørdag
Priser 2011
Billetter 2011
Spillesteder
Presse
Ungdom
Kontakt
Sponsorer 2011
Søk
FAQs
Overnatting
Bildearkiv
Lågendalfestivalen
Om Oktoberblues

Increase your website traffic with Attracta.com

Two4One

 


sticker_web

Arkiv
Tilfeldig bilde
Per_mal_02.jpg
Om Oktoberblues
onsdag 11. juni 2008 18:05

Festivalen ble startet i 2006 som en direkte følge av et privat arrangement i Verdensteateret hvor flere lokale artister var involvert. Flere av styremedlemmene i Sandefjord Bluesklubb ønsket å samle så mange som mulig av byens bluesrelaterte artister og avvikle en stor konsert. Etterhvert utviklet ideen seg til tanken om en lokal festival, og klubben tok sats og hoppet ut i det.

Klubben ønsket et unikt navn på festivalen, og flere navn ble vurdert: Sandefjord Bluesfestival, Hvalbluesen, Crossroads m.fl. Til slutt endte man opp med: Oktoberblues - Sandefjord Bluesfestival, hvilket vi syntes gjenspeilet både lokasjon og tidspunkt.

Festivalen har som mål om å være en bluesfestival med fokus på lokale artister. Her må vi ofte inngå et kompromiss, da det er begrenset med bluesband i byen, så festivalen har etterhvert utviklet seg til å inneholde ca 50 % blues og 50 % beslektede musikkformer. Sammensetningen av lokale og ikke lokale artister er noenlunde den samme. Likevel velger vi å kalle det for en "lokal bluesfestival"

Ingen som jobber med festivalen har lønn for sitt arbeid, arrangementet er utelukkende basert på frivillig virksomhet. Klubbens styre fungerer også som festivalstyre, og det er dannet grupper som tar seg av de forskjellige arbeidsoppgavene i forkant av, og under festivalen. Her legges det ned utrolig mange timers frivillig innsats, så for å lykkes kreves det mange frivillige. Festivalledelsen er til en hver tid ute etter interesserte som kan delta i dette arbeidet.

Det økonomiske er hvert år en utfordring. Til tross for nøkterne budsjetter, og et lite overskudd på driften til nå, er vi hvert år avhengige av støtte fra næringslivet. Etter knallhard jobbing kommer det hvert år nye sponsorer til, og flere av de gamle består. Totalt sett er det mange som bidrar, og uten disse ville det ikke vært mulig å gjennomføre festivalen.

At publikum setter pris på festivalen er besøkstallene et levende bevis på. Stabile tall på rundt 7 - 800 besøkende de to første årene er absolutt godkjent. I disse tider hvor flere av de store festivalene legger ned eller går konkurs, føler vi at vi har funnet frem til et riktig konsept, og riktig størrelse for festivalen. Vårt mål er derfor en "sunn vekst" som ikke innebærer de store endringene fra år til år.

I 2007 ble festivalen utvidet med en tredje dag, utelukkende for ungdom. Det arrangeres 5-6 ungdomskonserter på torsdag, hvor de unge under kyndig veiledning selv er satt til å planlegge, promotere og gjennomføre arrangementet. Dette har vist seg å være særs vellykket, og vil bli gjentatt under fremtidige festivaler. Dette arrangementet er 100 % rusfritt.

I 2008 vil det bli arrangert totalt 20 konserter på tre dager, pluss enkelte formiddagsarrangement i forbindelse med festivalen. Vi regner med totalt 800 besøkende, alt fra de aller yngste som blir servert Barneblues på lørdag, til de aller eldste, hvor vi tidligere har hatt besøk av de nærmere 80

I 2009 ble det totalt arrangert 12 konserter på tre dager. økonomien gikk i balanse, og neste års festival blir listen lagt ennå litt høyere. Færre artister, men lengre konserter. Vi planlegger også å "ta festivalen mer ut på byen"

 
Handlekurv

Kurven din er tom.

Mest lest
Siste nytt
Lyd/Videoklipp
Gjester
Vi har 5 gjester her nå
Besøkende : 147371
Våre artister spiser på:

Våre artister sover på:


© 2011 .:O K T O B E R B L U E S:.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.