Meny
Forsiden
Program fredag
Program lørdag
Priser 2011
Billetter 2011
Spillesteder
Presse
Ungdom
Kontakt
Sponsorer 2011
Søk
FAQs
Overnatting
Bildearkiv
Lågendalfestivalen
Om Oktoberblues

Increase your website traffic with Attracta.com

Two4One

 


sticker_web

Arkiv
Tilfeldig bilde
baskery.jpg
AMUND MAARUD
tirsdag 28. juni 2011 23:03


Spiller på Verdensteateret fredag 7. oktober

Amund Maarud har håndtert traktor og gitar fra han var 6 år gammel. Etter et mellomspill med the Grand har han nå vendt tilbake til røttene, og til reinspikka blues! Sammen med sin yngre bror Henrik Maarud på slagverk startet han som seksåring MaarudKara hvor også faren var med som bassist. I starten bestod repertoaret av poplåter, men etterhvert gikk de over til blues. Bandet kom på andre plass i Talentiaden på NRK i 1997 og ga året etter ut albumet First Blues på Tylden & Co.

I 2000 startet Amunds solokarriere med Amund Maarud Band. Broren Henrik var fortsatt med som trommeslager og det var fortsatt blues på repertoaret. Bandet ga ut to album. De ble nominert til Spellemannprisen 2003 i klassen blues/country for debutalbumet Ripped, Stripped & Southern Fried. I 2004 kom oppfølgeren Commotion som høstet velfortjent gode kritikker. Amund hadde nå blitt en stor stjerne i det norske bluesmiljøet og sammen var de et av Norges beste og mest etterspurte liveband, en posisjon de ettertrykkelig befestet gjennom et tettpakket turneprogram i tiden som fulgte.

I 2006 startet Amund bandet The Grand, besetningen var den samme som Amund Maarud Band, men hadde et mer rockete uttrykk. The Grand spiller bluesbasert rock inspirert av artister som Cream og Led Zeppelin, og frontmann er fortsatt Amund Maarud. I 2007 debuterte bandet med EP og senere album, begge titulert The Grand og utgitt på The Grand Recordings. Bandet ble nominert i Live-kategorien under Alarmprisen i 2007 og holdt en lang rekke konserter de påfølgende to år. De spilte på Roskilde, Eurosonic i Holland, og konserten deres på tysk tv´s Rockpalats har blitt sendt flere ganger i hele Tyskland. De spilte også på de største festivalene i Norge deriblant Øya, Bukta, Raumarock og Malakoff for å nevne noen.

 
Handlekurv

Kurven din er tom.

Mest lest
Siste nytt
Lyd/Videoklipp
Gjester
Vi har 5 gjester her nå
Besøkende : 147376
Våre artister spiser på:

Våre artister sover på:


© 2011 .:O K T O B E R B L U E S:.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.